Banner Image
Interdisciplinary Text
Divider Element

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Divider Element

Η Vassiliki Papaioannou επιλέγει αυτή τη φορά την Ελλάδα για την πρώτη παρουσίαση του νέου πρωτοποριακού καλλιτεχνικού εγχείρηματός της music interdisciplinary Project, με τίτλο «5».

Το «5», είναι ένα μουσικό ταξίδι στον χωροχρόνο, εμπνευσμένο από τα 5 στοιχεία της φύσης, όπως τα γνωρίζουμε κυρίως από τη φιλοσοφία του Πυθαγόρα, του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη.

Με πυρήνα τη μουσική, η παράσταση πραγματεύεται την ουσία των 5 στοιχείων και το πώς αυτή εκδηλώνεται στην ανθρώπινη συμπεριφορά.

Μέσα από διαφορετικές ηχητικές και αισθητικές όψεις, με minimal ατμόσφαιρα, η Vassiliki Papaioannou παρουσιάζει original ορχηστρικές συνθέσεις της, εμπνευσμένες από τα 5 στοιχεία της φύσης, με αναφορές σε φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, κοσμολογία.

Η μουσική της ενώνεται με τη Zωγραφική και τη Φωτογραφία, το Silent Theatre, τον προηχογραφημένο και τον ζωντανό Ήχο, την Performance Art και τον Χορό, σε ένα οπτικοακουστικό περιβάλλον με ιδιαίτερους φωτισμούς και κινηματογραφική αισθητική.

Divider Element

Η παράσταση αποτελείται από πέντε (15λεπτα) μέρη, το καθένα εμπνευσμένο από ένα στοιχείο της φύσης και συνδεδεμένο με μια διαφορετική μορφή σύγχρονης τέχνης.

Ο πυρήνας και η συνδετική δύναμη όλων είναι η μουσική.

Κείμενο, visuals και graphics παρεμβάλλονται κατά τη διάρκεια των 5 μερών της παράστασης.

Divider Element
Ether Solid Ether Text
Divider Element
Pyr Solid Pyr Text
Divider Element
Air Solid Air Text
Divider Element
Ydor Solid Ydor Text
Divider Element
Gi Solid Gi Text
Divider Element Ticket Information

Συνέντευξη στην ΕΡΤ

Divider Element
Gi Solid

H Bασιλική Παπαϊωάννου, σπούδασε κλασική κιθάρα & θεωρία στο Ορφείο Ωδείο, με καθηγητή τον καταξιωμένο σολίστα Γιάννη Ηλιόπουλο και το 2000 συνέχισε τις σπουδές της στην Αγγλία, όπου και εργάσθηκε ως το 2007. Είναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Σύγχρονης Μουσικής και Media (BA Hons New Music & Media) του University of Central Lancashire U.K., όπου συνέχισε τις ακαδημαϊκές της σπουδές κάνοντας Master Έρευνας στη Μουσική Σύνθεση (ΜΑ by research in Musical Composition).

Στην Αγγλία, έκανε μουσικές παραστάσεις και live εμφανίσεις, ενώ διακρίθηκαν τα Projects της: ∆mega(Trimega): A Synthesis of Ancient, Traditional & Contemporary Musics, (Avenham Theatre, Preston), MUSE (St.Peter’s Arts Centre, Preston), Dr Caligari 2002 (Blue Room Studio, Manchester), Body Language Arts CD-Rom (Green Room, Manchester *Best Audiovisual Project 2002).

Το 2010 επιμελείται τη μουσική για το Video της Ελληνικής υποψηφιότητας στο Διαγωνισμό European Entrepreneurship Video Awards, το οποίο κερδίζει το πρώτο βραβείο στις Βρυξέλλες. Κάνοντας μουσική & ηχητική επένδυση σε αρκετές ταινίες Μικρού Μήκους, Διαφημίσεις, & Spots για τηλεόραση & ραδιόφωνο, έχει συνεργαστεί με Έλληνες και Άγγλους Σκηνοθέτες, Visual Artists & Εικαστικούς. Το 2010, επίσης, συνεργάστηκε με τον καταξιωμένο Βρετανό σκηνοθέτη & ηθοποιό Leon Herbert (Αlien 3, Batman, The Assassin, Dark Floors). Έκανε τη μουσική σύνθεση & το Sound Design για το μεγάλου μήκους ψυχολογικό Θρίλερ του, “René Dubois”, το οποίο παρουσιάστηκε τον Αύγουστο του 2011 (The Bridge-Queen’s Yard) στο Λονδίνο. Το 2013 παίρνει Διάκριση στην 4η Ακρόαση Νέων Δημιουργών της Μικρής Άρκτου, στην κατηγορία: Ορχηστρική Μουσική. Το 2015 ξεκίνησε να συνεργάζεται με την COSMΟΤΕ TV, δημιουργώντας το μουσικό θέμα για την εκπομπή "Buzz" με τον Γιώργο Σατσίδη, που παρουσιάζει συνεντεύξεις διασημοτήτων και τις καινούριες ταινίες του Hollywood. To 2019 ξεκινάει τη συνεργασία της με τις ΗΠΑ, έχοντας τη θέση του Music Composer & Soundtrack Supervisor στην ταινία Αμερικανικής παραγωγής "Beautiful", σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μουσούλη και σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής Homeric Pictures.

Από μικρή ηλικία συνθέτει τραγούδια σε στιγμές έμπνευσης και κάνει επιλεκτικά live εμφανίσεις ως μουσικός και ερμηνεύτρια. Το τραγούδι είναι σημαντικός τρόπος έκφρασής της και πολλές φορές η προσέγγισή της είναι να χρησιμοποιεί τη φωνή της σαν όργανο. Στις live εμφανίσεις της, στην Ελλάδα και στην Αγγλία, παίζει διάφορα όργανα και ερμηνεύει οτιδήποτε «τη συγκινεί» και «συνομιλεί» μαζί της.

Πιστεύει στην εξέλιξη της μουσικής, μέσω του δημιουργικού πειραματισμού και της διαισθητικής ενοποίησης στοιχείων και εμπνέεται από τη φιλοσοφία, τη μυθολογία, τα μαθηματικά, τη φύση και τους ανθρώπους.

Tα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, ως δημιουργός και καθηγήτρια σύγχρονης μουσικής σύνθεσης και ήχου, πραγματοποιώντας συγχρόνως μουσικές παραγωγές αλλά και live projects ως ερμηνεύτρια & performer.

Contributors Logos